Kassasystemen

Kassasystemen zijn essentieel in diverse branches waaronder de detailhandel. Een kassasysteem bestaat uit een combinatie van software en hardware die je als retailer nodig hebt om je bedrijf te beheren. Het kan ook wel gezien worden als het middelpunt van je bedrijf: alle transacties, voorraden en inkopen worden beheerd vanuit dit punt.

Een kassasysteem in een fysieke winkel

Het traditionele kassasysteem past in het beeld van een fysieke winkel: je hebt de spullen die je wilt kopen verzameld en gaat deze afrekenen bij de kassa. De verkoper scant de producten, krijgt hiervan een overzicht op zijn scherm en laat jou deze contant of met de pin afrekenen. De bon wordt geprint en overhandigt en de producten zijn van jou. 

Attributen zoals de scanner, een PIN-terminal en een bonprinter behoren allen tot het kassasysteem. Het is een essentieel pakket van hardware en software om jouw winkel draaiende te houden.

Omnichannel verkopen

Tegenwoordig beschikken veel detailhandelaars niet enkel over een fysieke winkel maar ook over een webshop. Op deze manier kun je het principe van omnichannel verkopen toepassen: consumenten doen online research en brengen een bezoek aan je webshop. Gaan zij over tot een aankoop? Dan wordt de aankoop gedaan in een fysieke winkel. 

Het is dus belangrijk dat beide kanalen synchroon lopen met elkaar: de transacties en voorraden moet wél kloppen. Zo voorkom je misverstanden!

Kassasysteem koppelen aan je webshop

Wanneer je jouw webshop aan het kassasysteem koppelt, kun je beide systemen beheren vanuit één platform. Voorraden worden automatisch bijgewerkt met de actuele voorraad en transacties worden gefaciliteerd. De voorraden van de webshop zijn hierbij leidend.

Je kunt van de volgende voordelen profiteren als je je kassasysteem aan je webshop koppelt:

✓ Processen worden geautomatiseerd
✓ Geen zorgen over het voorraadbeheer
✓ Eén centraal punt voor de administratie 


Laat jouw kassasysteem aan je webshop koppelen door Comercia Connect

Het koppelen van software is onze core-business. Wij zijn dagelijks bezig met het koppelen van webshops, marketplaces én kassasystemen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het koppelen van een kassasysteem aan jouw webshop? Neem dan vrijblijvend contact op!

Comercia Connect:

✓ Persoonlijke service
✓ Snelle reactietijd
✓ Professionele ondersteuning

Laat je gegevens achter voor meer informatie!

Moment geduld...