Geef een boost aan het aantal verkopen van jouw webshop

Geef een boost aan het aantal verkopen van jouw webshop

Wil je graag meer verkopen en kan jouw webshop wel een boost gebruiken? Wil je efficiënter werken waardoor je kunt besparen op loonkosten? En wil je meer bekendheid zodat jouw autoriteit toeneemt? Lees dan snel onze tips om een boost te geven aan het aantal verkopen van jouw webshop.

  1. Verkopen via andere platformen

Het verkopen van producten via andere platformen kan zorgen voor aanzienlijk meer omzet. Maar zonder een juiste koppeling tussen de marketplace en jouw webshop werk je langs elkaar heen.

Kies dan voor marketplace koppelingen. Jij verkoopt extra producten en wij zorgen er aan de hand van een koppeling voor dat jouw voorraden synchroon lopen.

  1. Ga internationaal!

Heb je het idee dat heel Nederland jou al kent en ben je toe aan een volgende stap? Focus je dan eens op landen buiten Nederland. Ga bijvoorbeeld verkopen in België of Duitsland. Hoe kun je dit doen?

Je kunt ervoor kiezen om extra talen toe te voegen aan jouw webshop of je kiest voor het verkopen via internationale platforms. Voor Duitsland kun je bijvoorbeeld kiezen voor Kaufland.de en voor België voor Vanden Borre of Fnac.

  1. Zorg voor meer zichtbaarheid in de zoekmachines

Wie iets zoekt, gebruikt een zoekmachine om het antwoord te krijgen op zijn of haar vraag. Wanneer jouw positie in de zoekmachine niet goed is, is de kans ook erg klein dat iemand jou gaat vinden wanneer hij of zij op zoek is naar het product dat jij aanbiedt.

Zorg dus dat jouw webshop goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachines zodat jouw potentiële klanten jouw webshop kunnen vinden!

  1. Besteed meer aandacht aan jouw social media kanalen

Een andere goede manier om meer zichtbaarheid op te bouwen is door het gebruik van social media. Dit kan door regelmatig berichten te plaatsen maar bijvoorbeeld ook door te adverteren. Met het regelmatig plaatsen van berichten bereik je vooral jouw volgers en met adverteren kun je juist ook nieuwe klanten bereiken.

  1. Verzamel reviews

Om meer betrouwbaarheid op te bouwen voor zowel jouw potentiële klanten als voor Google is het belangrijk om reviews te verzamelen. En nee geen nep reviews want hier wordt je zwaar voor gestraft. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen, is het opzetten van een e-mail campagne en klanten na aankoop een mail sturen met het verzoek om een review achter te laten.

Jouw webshop laten groeien?

Ben jij op het punt aanbeland om verder te groeien met jouw webshop maar weet je niet hoe? Laat je dan adviseren door de experts van Comercia Connect. Wij kunnen jou helpen met de mogelijkheden voor bijvoorbeeld koppelingen met marketplaces, kassasystemen of Exact Online.

Neem contact op