E-commerce: de opkomst van marketplace-koppelingen zorgt voor een eenvoudiger verkoopproces

E-commerce is een steeds populairdere manier geworden voor bedrijven om hun producten en diensten te verkopen. Met de opkomst van marktplaatsen zoals Amazon en eBay is het voor bedrijven nog nooit zo eenvoudig geweest om een wereldwijd publiek te bereiken! Hoewel deze marktplaatsen een geweldige manier kunnen zijn om aan de slag te gaan met e-commerce, hebben ze ook hun eigen uitdagingen.

De voordelen van een koppeling met Marketplaces

Maar waarom zou je verkopen via marketplaces en hier een koppeling mee maken? Je kunt toch ook via een eigen webshop verkopen? Dat is zeker waar, maar je kunt je webshop aanzienlijk laten groeien door jouw webshop te koppelen aan een marketplace. 

De voordelen op een rijtje:

  • Meer bekendheid en toegang tot nieuwe klanten.
  • Verbeterde productselectie.
  • Betere prijsopties.
  • Snellere levertijden.
  • Efficiëntere order beheersystemen.
  • Uitgebreide betaalmethoden.
  • Verbeterde klantervaringen dankzij gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van eerdere aankopen of interesses van potentiële kopers.
  • Verbeterde loyaliteitsprogramma’s die eraan bijdragen om bestaande klanten te behouden en nieuwe aan te trekken.

Voordelen verkopen via marketplaces

Comercia Connect regelt marketplace-koppelingen voor jouw webshop

Comercia Connect is partnerships aangegaan met bedrijven als ProductFlow en EffectConnect die software-connecties hebben opgezet met populaire marktplaatsen. Hierdoor kunnen webshops gebruik maken van een reeds bestaand klantenbestand en profiteren van het vertrouwen en de geloofwaardigheid die horen bij gevestigde verkopers zoals Blokker, Leen Bakker en V&D

Hoe werkt het systeem van Comercia Connect?
Het systeem van Comercia Connect zorgt voor een realtime vertaling van webshop data-structuren naar marketplace data-structuren waardoor er zonder vertraging gegevens over en weer kan worden verstuurd. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de volgende zaken verleden tijd zijn: het manueel invoeren van Bol.com orders, het op meerdere plekken invoeren van nieuwe product beschrijvingen en afbeeldingen en de voorraad aanpassen op drie verschillende plekken.

Effectiviteit verhoogd, kosten verlaagd, dus meer tijd om te ondernemen.

Al met al biedt het aangaan van sterke relaties voor marketplace-verbindingen veel voordelen voor alle betrokken partijen – een win/win-situatie waarin iedereen profiteert van elkaars successen! Dus waarom wachten? Profiteer vandaag nog door u aan te melden bij Comercia Connect!

Meld je aan