Telefoonnummer vermelding verplicht voor webshops

In de wereld van vandaag is de online winkelindustrie tot ongekende hoogten gegroeid. Met miljoenen mensen die elke dag online aankopen doen, is het voor webshops van cruciaal belang om klanten een naadloze winkelervaring te bieden. Een van de belangrijkste aspecten hiervan is het direct beschikbaar hebben van de juiste contactgegevens, inclusief telefoonnummers. Ondanks de wettelijke verplichting om dergelijke informatie te verstrekken, doen veel Nederlandse webwinkels dit echter niet.

Een telefoonnummer is verplicht

De NOS heeft een inventarisatie gedaan bij de grotere Nederlandse webwinkels en kwam bij shops zoals Asos, VidaXL, Amazon.nl, HelloFresh en Zara geen telefoonnummer tegen.

Het ontbreken van telefoonnummers op webshops kan grote problemen opleveren voor klanten, vooral in situaties waarin ze direct hulp nodig hebben bij hun bestellingen of vragen hebben die niet via e-mail of chat kunnen worden beantwoord. Bovendien kan het ertoe leiden dat klanten zich gefrustreerd en niet gewaardeerd voelen, waardoor ze uiteindelijk afzien van hun aankopen of naar de website van een concurrent gaan. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat sinds 28 mei 2022 webwinkels volgens de Nederlandse wet verplicht zijn om contactgegevens, waaronder een telefoonnummer, op hun website te vermelden.

Daarnaast zijn er ook andere regels ingegaan vanaf 28 mei 2022. Benieuwd welke?

Nieuwe webshop regels

Toevoegen is een kleine wijziging

Ondanks de wettelijke verplichting missen veel Nederlandse webshops nog steeds telefoonnummers op hun websites, wat zorgt voor onnodige frustratie en ongemak bij klanten. Als bedrijf kunnen we helpen dit probleem aan te pakken door onze diensten aan webshopeigenaren te leveren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Door dit te doen, kunnen we helpen de klantervaring te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten, wat uiteindelijk leidt tot meer omzet en winstgevendheid voor webshops.

Wij kunnen helpen dit probleem aan te pakken door telefoonnummers toe te voegen aan je webshop zodat je voldoet aan de huidige wetgeving en voor een betere klantervaring zorgt. Het toevoegen is een eenvoudig proces, neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Neem contact op