Voor webshops zijn de voorbereidingen voor de feestdagen al in volle gang

Hoewel de zomervakantie pas net afgelopen is, wijst Google ons erop dat de voorbereidingen voor de feestdagen voor webshops niet vroeg genoeg kunnen beginnen. Na een aantal moeizame jaren is het voor webshops des te belangrijker om een goede omzet te draaien tijdens de feestdagen. Wij geven een aantal tips om je voor te bereiden op de feestdagen!

De zoekopdrachten omtrent kerst nemen al gestaag toe

De interesse rondom de feestdagen begint al langzaam toe te nemen. Als we in Google Trends naar de cijfers van vorig jaar kijken naar de interesse voor kerst, zie je dat de interesse vanaf september langzaam toeneemt, tot een absoluut hoogtepunt met de kerstdagen zelf. Ook als we naar de cijfers van dit jaar kijken, zien we al een toename vanaf eind augustus. 

Google Trends kerst

Daarnaast is uit onderzoek van Google gebleken dat het aftellen dit jaar al eerder begonnen is. Zo ondervonden zij dat in mei al 17% van de ondervraagden al bezig waren met hun inkopen voor de feestdagen en had 36% al een idee welke cadeau’s zij gaan kopen. 

Zorg als webshop dus dat je op tijd begint met voorbereiden voor de feestdagen!

Zo bereid je jouw webshop voor op de feestdagen

 • Pas SEO toe
  Hoewel de vraag naar cadeau’s voor de feestdagen enorm is, blijft het aanbod ook zeker niet achter. Het is belangrijk dat jouw webshop opvalt tussen deze resultaten dus begin op tijd met het optimaliseren voor de zoekmachines. 

  Zorg bijvoorbeeld dat je een goed zoekwoorden onderzoek hebt uitgevoerd en weet op welke zoekwoorden je de pagina moet focussen. Populaire zoekwoorden zijn bijvoorbeeld ‘cadeaus voor hem’, ‘cadeaus voor haar’ en ‘inspiratie voor kerstcadeaus’. 
   
 • Kies aantrekkelijke kortingsacties
  Soms kun je je al van de concurrentie onderscheiden als je gebruik maakt van kortingsacties. Men houdt van korting en zal hier ook gericht op zoeken, zeker rond de kerstdagen. Bedenk dus al ruim van te voren welke actie je wilt gebruiken.
   
 • Zorg voor voldoende personeel
  De verkoop kan enorm toenemen rondom de feestdagen waardoor het van belang is om over genoeg personeel te beschikken. Niets vervelender dan dat een cadeau pas na de feestdagen wordt bezorgd omdat het niet gelukt om alles op tijd te versturen. 
   
 • Maak gebruik van voldoende betaalopties
  Biedt de bezoekers van jouw webshop voldoende betaalopties aan om hen meer gemak te bieden. Kies bijvoorbeeld voor iDEAL, PayPal, Creditcard en een achteraf betalen optie. Dit verlaagt de drempel om een aankoop te doen en kan ervoor zorgen dat meer bestellingen worden afgerond.
   
 • Verkoop via marketplaces
  Wil je jouw verkopen echt een boost geven zonder hier al te veel moeite voor te doen? Start dan met het verkopen van producten via marketplaces. Bedenk je eens hoeveel consumenten jouw producten zien als jouw producten te koop zijn op bijvoorbeeld Bol.com of Amazon?

Lees meer over verkopen via marketplaces


Advies nodig voor jouw webshop?

Comercia Connect is jouw betrouwbare partner op het gebied van webshop koppelingen, marketplaces koppelingen, kassasystemen en koppelingen met boekhoudsystemen. Wij kunnen jou dus bijvoorbeeld helpen met het koppelen van extra betaalopties of het verkopen via marketplaces! Meer weten?

Neem contact op