Webshop koppelingen

Webshop koppelingen voor OpenCart

De functionaliteiten en verkoopkanalen van je webshop uitbreiden? Dat kan aan de hand van webshop koppelingen. Koppel bijvoorbeeld jouw kassasysteem aan je webshop of begin met het verkopen van producten via marketplaces zoals Amazon of bol.com

Wat is een webshop koppeling?

Een webshop koppeling zorgt voor een verbinding tussen jouw webshop en een andere software. Op deze manier beschikt je webshop over meer functionaliteiten en mogelijkheden voor jou en je klanten. 

De koppeling komt tot stand aan de hand van een API (Application Programming Interface). Deze verbinding zorgt voor een samenwerking tussen de software die je wilt koppelen aan je webshop en je webshop. 

Soorten webshop koppelingen

Er bestaan veel verschillende webshop koppelingen: van het bijhouden van je voorraad tot aan het aanbieden van diverse bezorgmethodes. Hieronder lichten wij een selectie koppelingen uit waarvan je er een aantal ook kunt verkrijgen via Comercia Connect.

Boekhoudpakketten
Ben je veel tijd kwijt aan het handmatig invoeren van gegevens? Met het koppelen van een boekhoudpakket aan je webshop is dit verleden tijd! De koppeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat volledige klantdata wordt gesynchroniseerd naar jouw boekhoudpakket. Voorbeelden van deze koppelingen zijn Exact, Reeleezee en Twinfield. 

Voorraadbeheer
Het goed bijhouden van voorraden is voor een webshop van essentieel belang en zeker tijdrovend als je dit handmatig moet doen. Door het koppelen van bijvoorbeeld StoreInfo aan jouw webshop wordt dit volledig geautomatiseerd waardoor je hier verder amper nog naar hoeft om te kijken.

Betaalmethodes
Zorg dat je potentiële klanten de vrijheid hebben om te kiezen voor een betaalmethode die zij graag gebruiken door het gebruik van deze koppeling. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Ideal, Klarna, Creditcard en Afterpay. 

Customer Relationship Management (CRM)
CRM is een belangrijk onderdeel van online marketing en klantenservice. Je zorgt voor een goede ervaring voor de gebruikers door het tonen van gerelateerde artikelen en het bieden van een uitstekende klantenservice. Een CRM systeem die je via een webshop koppeling aan je webshop kunt koppelen is Exact. 

Pakketbezorging
Een pakket snel en veilig bij je klant krijgen: dat is wat je wil als webshop eigenaar. Door gebruik te maken van de Sendcloud koppeling, zorg je dat pakketten verzendklaar zijn zodat deze direct op de post kunnen naar jouw klant! 

Klantbeoordelingen
De beoordelingen van klanten hebben invloed in het beslissingsproces van nieuwe klanten. Er wordt gekeken naar reviews om te bepalen of een product het waard is om te kopen. Om klanten beoordelingen te verzamelen kun je een koppeling maken met bijvoorbeeld Kiyoh of Feedback Company. 

Marketplaces
Het aantal afzetkanalen voor jouw producten verhogen? Overweeg dan om koppelingen met marketplaces te maken. Afhankelijk van de branche bestaan er diverse marketplaces. Bied je bijvoorbeeld sportartikelen aan? Maak dan een koppeling met Decathlon. Maar als je producten in de woningbranche aanbiedt, kun je beter kiezen voor een vtwonen koppeling of een Leen Bakker koppeling

Bekijk meer marketplaces

De voordelen van webshop koppelingen

✓ Je bespaart tijd
✓ Er worden minder fouten gemaakt
✓ Meer mogelijkheden voor klanten
✓ Voorraden zijn te allen tijde up-to-date
✓ Extra functionaliteiten in de webshop

Webshop koppelingen door Comercia Connect

Comercia Connect is een betrouwbare partner op het gebied van webshop koppelingen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van koppelingen met marketplaces en kassasystemen voor verschillende webshops zoals WooCommerce, Magento, Prestashop en OpenCart. 

Ook kun je uiteraard contact met ons opnemen als jouw gewenste koppeling er niet bij staat. Wij kunnen dan kijken of we iets voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op